DESTINAȚII DE WEEKEND-PUGLIA ITALIA

Dacă vrei să petreci un weekend de vis,nu departe de casă și la prețuri rezonabile,Puglia este alegerea perfectă. Deși este mai puțin cunoscută decât alte zone ale Italiei,mă refer aici la Toscana,Veneto,Lombardia sau Lazio,Puglia sau Apulia(in italiană) este o regiune care îți oferă nenumarate atracții și posibilități de a petrece un weekend sau o vacanță.Situatā în sudul Italiei,cu o deschidere de sute de kilometri la mare,este locația perfectă și pentru cei care iubesc litoralul,dar este potrivită și pentru cei iubitori de istorie,artă și arhitectură. Fiind mai puțin dezvoltată din punct de vedere economic față de alte regiuni,tocmai acest lucru îi conferă un farmec aparte,aici fiind conservate mai bine istoria și tradiția,dar și căldura oamenilor și calitatea produselor culinare.

Spuneam mai devreme ca Puglia este o destinație la îndemână,deoarece din România există zboruri din Timișoara,București și Cluj Napoca,operate de Wizz Air,către Bari la prețuri avantajoase și cu durată relativ scurtă(de laTimișoara laBari se ajunge în 1 oră și 10 minute).

Puglia oferă foarte multe idei și locații în care separat sau combinate, poți să petreci o mini vacanță sau un sejur de vis.Poți merge la Bari,la Polignano AMare,Alberobello,Lecce,Brindisi,Locorottondo,Ostuni,Galipoli,Matera,Tarantoși alte nenumarate orāșele superbe unde vei descoperi lucruri incredibil de frumoase.

În weekend-ul în care am fost noi în Puglia,fiind o aniversare în familie,am dorit să alegem ca destinație principală un loc romantic,așa că am ales să stăm la Alberobello. Am zburat de la Timișoara la Bari,iar acolo,pentru a ne putea deplasa mai lesne,am ales varianta închirierii unei mașini(am rezervat online pe Rentalcars.com,la un preț excelent,circa 250 lei pentru 3 zile).

ALBEROBELLO este un mic orășel vestit pentru casele tradiționale și originale numite „Trulli”,făcute din piatră în totalitate,zidite fără mortar sau alți lianți și cu acoperișuri conice tot din piatră. Pe acoperișuri se pot vedea desene care au semnificație mistică  și deasemenea niște forme sculptate in piatră,care țin loc de blazon al fiecārii familii.De când am văzut imagini pe internet cu aceste superbe clădiri,am fost fascinat și mi-am dorit să stau intr-un „Trullo”,fapt pentru care am făcut rezervare pe BOOKING. COM(ca aproape de fiecare dată ) și am ales o locație superbă TRULLO DEL VESCOVO.

ALBEROBELLO este un loc fabulos,care îți dă o energie pozitivă și unde nu te mai saturi să te plimbi,să admiri și să fotografiezi  tot ce întâlnești în cale.Datorită autenticității,vechimii și frumuseții sale ALBEROBELLO a  fost înscris în anul 1996 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. 

În afară de frumusețea acestui minunat loc,ar mai fi de spus că și mâncarea și vinul sunt excelente,totul fiind bazat pe producția locală și rețete tradiționale. Recomand cu căldură un restaurant tradițional care se cheamă L’ARATRO(plugul) care are în meniu niște feluri de mâncare extraordinare.

In a doua zi petrecută în Puglia am hotărât să vizităm o altă mare atracție a  regiunii,GROTTE di CASTELLANA -un complex de peșteri de origine carstică.Aceste peșteri au o lungime totală de 3348 metri și adâncimea maximă de 122 metri iar temperatura este constantă,in jur de 16,5°.Frumusețea incredibilă a acestui loc pe care natura l-a creat în circa 90.000.000 de ani,atrage aproximativ 15 milioane de turiști anual. 

După vizita la GROTTE DI CASTELLANA ,care a durat aproximativ 3 ore am pornit spre un alt loc atractiv.

OSTUNI,”Orașul alb” este un mic orășel construit pe un deal nu departe de Marea Adriatică.Originile acestei așezări sunt foarte îndepărtate în timp,orașul fiind distrus de Hannibal în timpul Războaielor Punice. A  fost reconstruit de greci și probabil influențele arhitecturii grecești s-au păstrat,marea majoritate a clădirilor fiind albe(de aici și numele)

Ziua a treia am rezervat-o unei vizite la Lecce.Nu voi povesti foarte multe despre acesta pentru că nu m-a impresionat în mod deosebit.

La Lecce aveam în program o întâlnire cu unul din nepoții mei,stabilit în zonă și care după prânzul luat împreună,ne-a dus să vizităm două locuri superbe,creații exclusive ale naturii.

GROTTA DELLA POESIA

CAVA DI BAUXITE(OTRANTO)

Reclame

Autor: iordan67

Calator pasionat!

Un gând despre „DESTINAȚII DE WEEKEND-PUGLIA ITALIA”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s