FLORENȚA (FIRENZE)-orașul artelor

FLORENȚA este un oraș absolut fabulos.Este cunoscut în toată lumea drept orașul artelor și își respectă pe deplin acest blazon. Singura înșiruire a numelor unor muzee și atracții turistice îți încântă auzul și numai sonoritatea acestor nume,te face parcă sa îți dorești să le vezi.

FLORENȚA este capitala regiunii Toscana și este situată pe răul Arno.Cu o istorie îndelungată și plină de evenimente,FLORENȚA este considerată locul de naștere al Renașterii italiene și datorită importanței sale culturale,a fost numită ATENA din Evul Mediu.Este considerat unul din cele mai importante orașe din lume timp de 250 de ani(conform Enciclopediei Britanice) ,între anii 1300-1550,din punct de vedere politic,economic și mai ales cultural.

FLORENȚA a fost leagănul familiei MEDICI,una din cele mai importante familii de nobili din istorie,doi membri ai acesteia fiind papi,Leo x și Clement VII,iar Catherine de Medici a  fost căsătorită cu regele Franței Henric alI-lea și după moartea acestuia a domnit ca regent al Franței. 

FLORENȚA a fost locul în care s-au născut ori au locuit și creat nenumărate personalități artistice marcante:Dante Alighieri,Leonardo da Vinci,Botticelli,Galileo Galilei,Machiavelli,Donatello sau Michelangelo. Tot aici s-au născut sau au lucrat mari creatori de modă,cum ar fi Guccio Gucci,Salvatoare Ferragamo și Roberto Cavalli. 

FLORENȚA este un amalgam de muzee,clădiri fabuloase și piețe incredibile încât este greu de scris prea multe,cuvintele fiind prea puține pentru a putea elogia măreția acestui oraș. 

FLORENȚA nu trebuie „povestită „,ea trebuie văzută,trăită și iubită!!!

Pentru a ajunge din România la FLORENȚA nu există din păcate zboruri directe,dar se poate zbura la Bologna sau Roma cu Wizz Air și de acolo cu trenul se ajunge destul de ușor. 

Atracțiile din FLORENȚA sunt nenumărate și merită văzute,unele din afară,altele neapărat și din interior,chiar dacă pentru a intra,trebuie să stai de multe ori la cozi  câteva zeci de minute.Este indicat să-ți cumperi bilete la obiectivele cele mai importante,online. 

FLORENȚA își respectă blazonul și din punct de vedere culinar,iar vinurile din Toscana sunt fabuloase.Recomand cu căldură un restaurant situat foarte aproape de PONTE VECHIO,unde totul este excepțional;TRATTORIA MAMMA GINA.

Nu cred că ar putea face cineva un clasament al atracțiilor și obiectivelor turistice,toate fiind absolut fabuloase,așa că poți face doar o înșiruire de nume sonore:PONTE VECHIO,DOMUL SANTA MARIA del FIORE,GALERIILE UFFIZI,PALAZZO PITTI,BASILICA di SAN LORENZO(unde se află și CAPELA MEDICI),PIAZZA della SIGNORIA,BASILICA SANTA CROCE,MUSEO del BARGELLO,GALLERIA dell’ACCADEMIA,GIARDINO di BOBOLI.

Fiind supranumit orașul artelor,în FLORENȚA vei gasi în marile piețe și pe străzi,o sumedenie de artiști de tot felul;muzicieni,cântăreți,actori,pictori și graficieni.

FLORENȚA este fără doar și poate o adevărată „minunăție pe harta lumii „!!!

Reclame

Autor: iordan67

Calator pasionat!

Un gând despre „FLORENȚA (FIRENZE)-orașul artelor”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s